Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Gledanje fudbala u kafićima

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić dao je saglasnost ugostiteljima koji imaju odobrenje za postavljanje letnje bašte da postave audio i video uređaje u svoje lokale za vreme održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu.

Odlaganje naplate grejanja po utrošku?

Početak primene naplate grejanja po utrošku mogao bi biti odložen, a nadležni za to u gradu trenutno rade na proračunu da li će novi sistem povećati ili smanjiti troškove.

Pun pansion za 7,5 evra dnevno

Novosadski studenti i ove letnje sezone imaju priliku da konkurišu za jeftino letovanje na Zlatiboru, preko Zdravstveno-potpornog udruženja.

Vaspitači se učili umetnosti

Vaspitači iz Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'' bili su u protekla dva dana gosti u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog gde je organizovano edukativno druženje sa kustosima i istoričarima umetnosti.

Novac za tri novosadske škole

Ugovorom Evropske investicione banke i Vlade Srbije o pozajmici 50 miliona evra za modernizaciju škola, potpisanim danas u Beogradu, obuhvaćene su i tri novosadske škole.

Dunav preti Štrandu

Dunav je delimično poplavio deo špica Štranda, ali u "Gradskom zelenilu" uveravaju da za sada ne postoji opasnost od ozbiljnijeg plavljenja gradske plaže.

Saobraćajnice sporne u planu Univerziteta

Koncept saobraćajnica koje predviđa detaljni plan regulacije Univerzitetskog kampusa nije definitivan, ali svakako neće ugrožavati njegove svakodnevne aktivnosti, kažu za Radio 021 u Zavodu za urbanizam.

Zabavna nedelja u kampusu

U okviru proslave 50. godišnjice postojanja i rada Univerziteta u Novom Sadu ove nedelje će na Studentskom trgu biti organizovan niz različitih programa za studente i one koji se tako osećaju.

Fruška gora dobija eko kamp

U naredne dve i po godine, Nacionalni park “Fruška gora” će dobiti prvi eko kamp, a radiće se i na obuci menadžmenta Fruške gore i na podizanju svesti lokalnog stanovništva o zaštiti životne sredine. Direktor Nacionalnog parka, Dobrivoje Antonić, kaže da će u narednoj godini biti urađen Master plan Fruške gore, koji će uključivati I aktivnosti iz projekta koji je finansiran od strane holandske vlade. Predsednik Kamping asocijacije Srbije, Vladimir Đumić, kaže kako bi ovaj projekat trebalo, između ostalog, i da definiše kakav bi eko kamp mogao da privlači ljude u Srbiji i šta bi on trebalo da podrazumeva. Projekat “Održivi razvoj Nacionalnog parka Fruška gora”, Balkanske asocijacije mladih i Kamping asocijacije Srbije, u paretnerstvu sa dve holandske organizacije, uložiće 140 hiljada evra u razvoj turističke ponude, uz očuvanje zaštićene životne sredine. U naredne dve i po godine, Nacionalni park "Fruška gora" će dobiti prvi eko kamp, a radiće se i na obuci rukovodilaca Nacionalnog parka i na podizanju svesti lokalnog stanovništva o zaštiti životne sredine.

Teraju nespremnu decu u školu

U poslednje dve nedelje više od stotinu roditelja u Novom Sadu tražilo je odlaganje upisa njihove dece u školu, tvrdeći da sa šest i po godina emocionalno nisu zreli za to.